maandag 30 maart 2015

Onaangename verrassing

De eigenaar van ons guesthouse heeft voorgesteld om 'prawns with garlic' te bereiden als avondmaal. Wij vinden dat prima, dan hoeven we niet meer buiten, want fietsen in het donker proberen we altijd te vermijden. het restaurant ligt aan de voorkant van het gebouw en als we terug in de kamer komen blijkt er ingebroken. Alles is open gemaakt...Ik had het geld verdeeld over drie plaatsen, die hebben ze alle drie gevonden + de twee gsms weg. De politie gebeld, die wilden zelfs niet komen. Wij mochten naar het bureau om een klacht in te dienen, maar waarvoor? De melding was gebeurd en onze spullen zouden we toch niet terug zien. We hebben onszelf de moeite bespaard, want het was al laat en we zouden om 6u beginnen fietsen. Wat we raar vonden, is dat de dieven de telefoons uit het hoesje hebben genomen en de hoesjes hebben laten liggen.
Pech voor hen: Michel kan zijn gsm blokkeren, dus zodra ze op internet proberen te gaan is die onbruikbaar en de mijne heeft een getekende code die ze nooit kunnen vinden.
Wij vermoeden dat het drugsverslaafden zijn geweest. Er is duidelijk enkel naar cash gezocht, de visakaarten zaten bij de euro's en die hebben ze laten zitten. Ook mijn uurwerk lag open en bloot en dat heb ik nog. Michel is overdag alleen gaan fietsen in de buurt en is twee keer aangesproken om drugs te kopen... het heeft ons niet belemmerd goed te slapen.

We vertrekken dus om 6u terwijl de zon op komt. We hebben meer dan 70km voor de boeg met een klein hoogteverschil. Paul heeft daar beetje schrik voor, maar hij doet het prima!Mooi delen
Na een frisse douche rijden we nog even tot aan een ruïne van een oude tempel.kameleonhond, aangepast aan de kleuren van de zuilen ;-)

's Avonds gaan we nog even naar de zonsondergang kijken aan het water. Ze zit achter de wolken, maar dat maakt het niet minder mooi.

Morgen fietsen Michel en Paul naar de ruïnes, ik blijf hier. Een dagje zonder mannen kan geen kwaad. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten