zondag 1 maart 2015

Singapore, een beetje thuiskomen

We sliepen twee nachten in 'Tree in lodge', een guesthouse voor reizigers waarvan de jonge manager een verwoede fietser is. Super enthousiaste man die ons tips meegeeft over de landen waar hij geweest is. Hij is enkele jaren terug van Finland naar Singapore gefietst.
Jan had vier vrienden te logeren die terug naar huis vliegen op zaterdagavond. Vanaf zondag slapen we dan bij Jan en Candice.
Zaterdag zijn we een korte trekking gaan doen met Jan en zijn vrienden (tien km op onze sleffers en dat voelen we achteraf.)


twee aapjes op een rij

Zondagmorgen ontbijten we opnieuw in de tempel in het gezelschap van een Sikh die nu in Amerika woont.

Naar ik begrepen heb, gaat hun filosofie meer over levenslessen dan wel over geloofsregels. Beetje vergelijkbaar met het boeddhisme. De regels zijn per individu te interpreteren. Zo bvb. 'zorg goed voor je eigen lichaam'. Sommigen onthouden zich van alkohol, anderen van vet eten, ...
Als vrouw ben je even welkom in de tempel dan als man, zo eens iets anders dan bij de moslims. De man vertelde ons dat de taak van de Sikh bestond uit het tegenhouden van de invasie van moslims in India. Hij heeft een vriendin die zich net bekeerd heeft als moslima. Zij is de dochter van een Joods-moslim moeder en een Sikh vader. Moet allemaal kunnen.
De ingrediënten voor de 3 maaltijden die hier overdag geserveerd worden, worden allemaal geschonken. We hebben de voorraadkamer gezien met grote zakken rijst, meel, olie, linzen...
De mensen die koken zijn allemaal vrijwilligers en wie werkt tijdens de week, komt helpen in het weekend.

voorbereiding voor naan die gebakken wordt op een gigantisch vuurWe verhuizen naar Jan en Candice en 's avonds eten we samen met Xinhan en Emilien, het koppel bij wie we vorig jaar gelogeerd hebben. Leuk om hen weer te zien. Na hun wereldreis van twee jaar op de fiets werken zij nu allebei in Singapore.


Wat mij hier opvalt, is dat het 's nachts niet afkoelt. Zelfs in de woestijn wordt het koud als de zon weg is, maar hier blijft het 24/24u klammig warm.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten