donderdag 26 maart 2015

Van Arugambay naar Batticaloa (70km)

's Morgens is het even afwachten hoe stijf Polles lijf is, maar dat blijkt mee te vallen. De wonde op zijn bovenarm vraagt toch wat verzorging om ontsteking te vermijden en ik ben bijna door mijn verbanden heen, dus gaan we op zoek naar een apotheek. Als we door het dorp fietsen, komen er meerdere mensen vragen of we een ziekenhuis zoeken...? Blijkbaar is het ganse dorp op de hoogte van de valpartij. In het lokaal ziekenhuisje wordt de dokter gebeld die Pauls arm en knie zeer professioneel aanpakt. De nodige verbanden worden meegegeven in de bijbehorende apotheek en buiten de medicatie moet hij niets betalen. Geweldig toch?We ontbijten in een lokaal tentje: de vertrouwde roti met dahl en milktea.


Als we over de brug rijden, zien we mannen staan vissen om de vers gevangen vis te verkopen aan mensen die op de brug stoppen met de wagen of scooter. Het kan moeilijk verser.

Paul heeft wel wat rugpijn door de val, maar hij beslist om toch niet te stoppen na 20km waar we zouden kunnen slapen. We rijden verder tot Batticaloa, zo'n 70km en tracteren ons op een beter hotel aan de lagune, mét zwembad en hot shower.pauze
Bijschrift toevoegen

terug aan de zee

Aangekomen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten