zondag 29 maart 2015

40 km tot Pasikuda

27 maart, rustdag.
Na de valpartij heeft Polle wat meer last van zijn rug. We kiezen om een dagje geen inspanningen te leveren, komt mij ook heel goed uit. Voormiddag wat schrijven, blog en fb bijwerken, niksen en na de lunch een toertje in de buurt zonder bagage.

We ontmoeten hier een Canadees koppel die begeleide fietstochten doen en wisselen wat ideeën uit. Na het enthousiasme van Michel aanhoord te hebben, gaan ze volgens mij volgende keer met twee op stap… 28 maart, korte rit.
We nemen onze tijd voor het ontbijt terwijl Michel een pleidooi  afsteekt over de nieuwe batterij die hij ontdekt heeft voor de elektrische fiets. Dat opent nieuwe perspectieven...No more limits. Het heeft vannacht geregend en het is duidelijk minder warm dan anders, dus vroeg vertrekken is niet per sé nodig. 


verse canne à sucre

Onder moeders paraplu zaten eens twee vriendsjes

De rit brengt ons 40km verder naar Pasikuda waar veel lokale toeristen zijn op het strand. De zee is hier kalm, ondiep en dus zeer geschikt voor deze bevolking die niet kan zwemmen. We passeren enkele gigantische resorts in aanbouw, ook een aantal nieuwe complexen die af zijn, maar geen klanten hebben. De reinste grootheidswaan. Er zijn weinig guesthouses, maar we vinden toch iets leuk waar een trouwfeest aan de gang  is. Als we eerst gaan eten en na 15u terugkomen, wil de eigenaar ons twee hutjes verhuren. Eten vinden is hier ook niet makkelijk. Uiteindelijk belanden we in een ander hotel waar we lekker eten en onderuit zakken in hun salon, want het is toch erg warm geworden.

Als we  om 15.30u de kamers betrekken, blijkt dat we vanavond de overschot va het feestmaal krijgen, gratis en voor niks. 
Om 19u wordt de tafel voor ons gedekt in de tuin. Soms maak je leuke dingen mee als je niet georganiseerd reist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten