woensdag 18 maart 2015

Van Bundala naar Tissa met omweg langs Kirinda 45km

We hebben geslapen in een heel fijn guesthouse en krijgen roti met zelfgemaakte chutney als ontbijt. Er is nog één andere gast: een Duitse vrouw die in Azië is komen wonen omdat zij hier veel beter kan leven van haar pensioen. Dat is ook voor ons één van de redenen waarom wij hier de ganse winter rond trekken op de fiets. We doen hier veel minder op dan thuis. Een andere reden is dat het hier zeer mooi is en dan zijn er nog wel een paar...
We zijn gelogeerd naast een vogelpark en Michel ontdekt dat er een weg loopt langs het park, zodat we niet via de grote baan verder moeten. Geweldig! Vroeg op stap, niet voor de hitte deze keer, maar voor the birds. Groot voordeel van de fiets tov de jeeps: wij maken bijna geen lawaai waardoor de dieren niet snel gaan lopen.
We hebben veel prachtige pauwen gezien, maar dat zijn schrikkentisten en gingen er steeds van door als ik ze wilde fotograferen. Ik volg Michel in zijn gevoel dat je dit met de fiets als veel authentieker ervaart dan van in een jeep, maar niet in alle parken ligt er een weg naast zoals hier.
We maken nog een ommetje langs Kindala, een dorpje waar Michel over gelezen heeft op iemands blog.

  
We hadden de 15km langs de weg kunnen kiezen, maar zijn heel blij dat we de dirtroad langs het vogelpark hebben genomen en na 45 km bereiken we Tissa waar we na beetje zoeken een guesthouse vinden aan het meer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten