maandag 16 februari 2015

Moni - Ende 16.02

We vertrekken terug naar Ende en laten ons het eerste stuk naar boven brengen tot aan de markt. Het is best fietsbaar voor mensen als Jens en co, niet meer voor ons. Dan volgt er een afdaling van 50km, wondermooi! De brousse is hier nog niet leeg gekapt, gigantische bamboes naast allerlei andere bomen en er is maar één weg die langs de dorpjes gaat. Iedereen onderweg zegt vriendelijk goeiedag, van jong tot oud, hallo miss, what's your name? whereyougo? In Sumba reden we eens door een dorp waar de juf Engels zich waarschijnlijk vergist heeft, want daar riepen de kinderen allemaal 'I'm sorry' terwijl ze vrolijk zwaaiden.


Hi miss
Een betonnen glijbaan, om je poep te harden?
Er zijn twee korte beklimmingen in de rit, die kunnen we wel aan. We zijn vroeg vertrokken en om 10.30u zijn we al in Ende  (opnieuw aan zee) waar niet veel te doen is, dus beslissen we om vandaag nog de bus te nemen naar het Westen. Voor die 130km tot in Bajawa vroeg een chauffeur 80 euro, een andere 30 euro en de bus wilde de fietsen + ons meenemen voor 12 euro. Keuze snel gemaakt, omdat wij tijd hebben, want een bus stopt natuurlijk overal. 
Na de lange afdaling in Ende aan zeeWe laten ons droppen aan een hotelletje dat M heeft gevonden op Wiki Travel. Het heet Happy Happy en wordt gerund door Nederlanders op pensioen.

Wat een verademing, alles werkt hier! Warm water, heel proper, een echt bed met dekbed… Ik spring onmiddellijk onder de warme douche. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten