woensdag 15 april 2015

Naar Kilinochchi (65km)

Kilinochchi 

We vertrekken naar het Noorden terwijl de zon op komt, ongeveer 60km voor de boeg in Tamilgebied. De oorlog is zes jaar geleden beêindigd, maar de spanningen zijn nog te voelen en we passeren ontelbare bemande legerposten. De controle blijft aanwezig.

 
06.00u

De weg is volledig geasfalteerd en gaat duidelijk door vroeger oorlogsgebied. Overal zien we huizen doorboord door kogels met ernaast nieuwe huisjes gebouwd met internationaal geld (Japan, Zwitserland, India, Italië). Michel heeft hier flashbacks naar vroeger, want deze bouwprojecten zijn precies wat hij in Afrika gedaan heeft. Ook de omgeving doet hem soms aan die tijd denken. Het is een zeer mooie rit met bijna geen verkeer, overal water met de gekende bloemenvelden, vogels waar je maar kijkt  In Sri Lanka waan je je soms in een immense volière.

Vandaag is de zon weer van de partij, wat een duidelijk verschil maakt. 

Als we onze bestemming bereiken vinden we een kamer, maar niets te eten. Alles is dicht ter gelegenheid van Nieuwjaar. We trekken naar de supermarkt die open is tot 13u en kopen alvast brood, een blik makreel en wat koekjes. Dat wordt ons avondeten, want als we buiten komen wijst iemand ons de weg naar een kleine lokale tent waar we parati met dahl kunnen krijgen én een milkcoffee en milktea. 
Terug in onze guesthouse ontmoeten we de zangers en drummer van een Tamilband die vanavond optreden in de buurt. Ze nodigen ons uit, maar spelen tot middernacht en wij moeten om 05u op… Goed nieuws: hun optreden  wordt uitgezonden op televisie, dus wij kijken vanavond TV! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten