donderdag 23 april 2015

40km richting Negombo tot strand van Kalpitia

Laatste dagen richting Colombo

We vertrekken om 07u, niet wetende of er iets te slapen zal zijn voor Chilaw, 80km verder. Aan onze bungalow eten we een papaya en het laatste spietje smeerkaas uitgesmeerd over een soort tuk-koekjes. 


In het eerste dorp stoppen we voor een milkkoffee en milktea met ‘no sugar. ’ De man doet zijn best en we krijgen een soort gesuikerd water en een glas warme zoete melk voorgeschoteld. Soms is de communicatie niet eenvoudig…

De hoofdbaan is in goeie staat, maar zodra we die verlaten rijden we op een kapotte geasfalteerde weg en nadien op een zandweg. We eten onderweg aan de lagune enkele parata’s met dahl en ontdekken dat er halverwege ons traject toch hotels zijn aan het strand van Kalpitia.

middagmaal voor 3 euro voor 2 personen, prikwater inbegrepen

kinderen worden van school gehaald te voet, met fiets, met scooter of in een toektoek
Het eerste hotel waar we gaan kijken is perfect gelegen aan het strand met een zwembad dat grenst aan de zee (zin?) en nette bungalows. Hier kunnen we een nacht blijven voor 140 euro, ontbijt inbegrepen. De vrouw begrijpt dat dit flink boven ons budget is, zelfs al waren we van zin om de laatste dagen de bovengrens door de vingers te zien. Ze verwijst ons naar de enige’ cheap place but not so nice’ iets verder op. Zeer vriendelijke mensen, ook gelegen op het strand, dezelfde zee en zelfs dezelfde kamer voor 35 euro. Very nice. Dit is nog het dubbel van wat we gewoonlijk uitgeven, maar dat hebben we er voor de laatste dagen graag voor over. Waar het verschil in zit, is ons nooit duidelijk geworden. De rechterhand van de eigenaar hier legt ons uit dat er veel mensen Saoedi's zijn die hier regelmatig komen en die betrouwen deze prijsklasse niet. De omgekeerde wereld..

Het begint hevig te regenen, de eerste keer overdag. We beslissen om de volgende dag te vertrekken, want strandweer is het niet echt. 's Morgens mis ik een onderbroek die aan de wasdraad hing te drogen e het stuk zeep dat aan de lavabo lag. Met een open badkamer zoals hier kan elk dier hier 's nachts komen pikken, maar waarom ze net deze twee items meegenomen hebben blijft ons een raadsel. Geen opmerkingen:

Een reactie posten