zondag 21 december 2014

Eerste kampplaats


Muscat by night


Vandaag op tijd op om de warmte voor te zijn. Michel draagt onder zijn helm nu ook een soort haarlint dat we gekocht hebben in Indonesië, want gisteren heeft hij een lichte zonneslag opgelopen. Dat komt er van als je je weelderige haardos afscheert. ;-)


We fietsen de stad uit tussen het drukke verkeer en vanaf dan gaat het vlotjes. Brede, goed onderhouden wegen die zich een weg banen in de woestijn. Er is geen fietspad en de auto’s scheren voorbij tegen een hoge snelheid, maar omdat er niet veel verkeer is, passeren ze ons op het tweede rijvak. We fietsen de ganse dag tussen de bergen door, wondermooi. Het is vandaag iets moeilijker om een “coffeeshop" open te vinden, want in een moslimland sluit alles ’s vrijdags rond het middaguur. Het lukt ons toch en na de lunch rijden we verder naar het Zuiden.Het is erg warm en rond 13.30u rusten we wat uit in de schaduw van een brug en val ik in slaap.Rond 16.00u houdt de tocht voor vandaag op. Geen hotel in de buurt, maar we hebben onderweg een plat brood, een potje yoghurt een fles water en twee appels kunnen vinden en dat volstaat voor vandaag. We verlaten de weg om onze tent op te stellen op een idyllische plek in de woestijn nog net voor de zon ons verlaat. Michel is in zijn nopjes, hier is het hem om te doen. 

Hier sé
Weg van de grote baan, als enige levende wezens genieten we van ons avondmaal en kruipen we de tent in wat ons allebei een thuisgevoel geeft. En dan… nog een feuilleton zien op de PC.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten